Post Top Ad

Maskne| Cum scapam de acneea cauzata de masca

 Hello girls,

Pe langa toate provocarile din ultimul an, legate de virusul Sars COV 2, purtarea mastii de protectie care a devenit obligatorie poate sa duca la fenomenul de Maskne, cel mai frecvent tip de acnee mecanica. Aerisirea deficitara, aerul cald, umiditatea de la transpiratie, respiratie si vorbire combinata cu frictiunea mecanica creeaza un mediu ideal pentru multiplicarea organismelor si astuparea porilor. Daca porii se astupa, pe ten pot aparea diverse forme de acnee si puncte negre 

Cel mai usor este sa prevenim prin schimbarea frecventa a mastii,purtarea ei doar unde este necesar si asigurarea ca masca aleasa este igienica, nu strange si este comoda la purtarea.

Cum tratam maskeea?

Dimineata curatati tenul cu un produs de curatare sub forma de gel,spuma sau emulsie pentru acnee iar dupa aplicati o lotiune tonica. Alegeti o crema faciala hidratanta cu textura lejera,non comedogenica care sa nu astupe porii sau sa incarce tenul. Evitati cremele nutritive dense cu textura grasa sau care stimuleaza productia de sebum.

Cel mai bine este sa asteptati 15 minute dupa aplicarea cremei, inainte sa purtati masca de protectie. 

Pentru verisoara mea de 17 ani care se confrunta cu o acnee mai serioasa de cand poarta masca,  am ales aceste doua produse : 

Bioderma Sebium Gel Moussant - un produs pe care l-am folosit si eu si stiu ca este foarte bun pentru tenul gras cu acnee, contine doar ingrediente non-iritante si nu contine sapun. 2. Pentru hidratare SVR Sebiaclear Hydra - O crema hidratanta si calmanta perfecta pentru tenul cu imperfectiuni. Si pe aceasta am recomandat-o deoarece am folosit-o si eu aproximativ un an, cand aveam o perioada stresanta si tenul meu a inceput sa nu fie deloc cooperant.

Seara dupa curatarea tenului,  aplica tot o crema de la SVR - Sebiaclear Active , o crema cu o formula ultra-concentrata si eficienta impotriva imperfectiunilor pielii cauzate de acnee.
Ei ii merge bine cu aceasta rutina, tenul nu mai este iritat ca inainte si tine acneea sub control. Din experienta mea, foarte important este sa nu sariti peste etapele de curatare si hidratare a tenului, un ten ingrijit va rezista mult mai bine la frictiunea mecanica provocata de masca de protectie.No comments:

Post a Comment

Post Top Ad