Post Top Ad

De ce Bio?

V-ati gandit vreodata la ce efecte au asupra voastra cosmeticele de calitate redusa , alimentele tratate chimic pline de E-uri si derivatelor din petrol pe care le folosim zilnic?
Chiar ma gandeam de multe ori ca acum este foarte greu sa te alimentezi sanatos si sa folosesti produse cosmetice care nu dauneaza pielii datorita produselor ieftine si daunatoare care au luat cu asalt toate pietele.

Produsul BIO este acel produs care a fost obtinut din extractele plantelor crescute pe pamanturi netratate chimic si din seminte nemodificate genetic iar la produsul finit nu se adauga conservanti , parfumuri sintetice sau obtinute din petrol sau derivate .
Produsele BIO te ajuta sa previi alergiile , sensibilitatea pielii ,cancerul de piere sau pulmonar care pot aparea din cauza folosirii derivatelor de petrol folosite in produsele non-bio , astfel inhalandu-se sau ramanand in contact cu pielea o perioada lunga de timp.
Pentru mine BIO inseamna sanatate , o viata mai calitativa si cu mai putine riscuri asupra sanatatii . Am  inceput sa folosesc crema de fata, pudra , rimel , tus si ruj bio insa nu atat de des pe cat ar trebui deoarece nu am o gama diversificata de produse.

Am observat ca in Romania , majoritatea fetelor/femeilor cumpara produse ieftine si foarte daunatoare pentru ele pentru ca un produs BIO ar costa de 2, 3 ori mai mult insa nu se gandesc la consecintele pe care o sa le aiba . Iti ia ceva timp pana sa inveti sa citesti o eticheta insa merita! Eu invat incet, incet.
Totusi , trebuie sa va avertizez ca nu toate cosmeticele BIO sunt neaparat mai bune pentru voi . Cand luati un produs uitati-va sa nu aiba uleiuri iritante in el.
Si tineti minte: NATURAL nu inseamna neaparat si BIO. Poate fii o crema naturala cu extracte de plante insa plantele acelea sa fi fost crescute in pamant tratat chimic . In ziua de astazi intalnim cuvantul "NATURAL" pe multe produse , de la alimente la cosmetice insa sa tinem minte : un produs natural nu ar rezista 2 luni pe un raft la magazin. Natural este sucul pe care ti-l faci tu acasa din mere, morcovi, pere etc si pe care il bei in scurt timp . Naturala este crema care nu contine conservanti si coloranti . Bio este crema care este facuta doar din plante naturale netratate chimic , fara coloranti.

Eu sper ca in curand produsele BIO sa nu mai fie considerate un "lux" si sa incercam sa le folosim tot mai des. Eu incerc sa fiu BIO. Tu?


No comments:

Post a Comment

Post Top Ad