Post Top Ad

Ce este "iubirea" ?

In ultimul timp m-am tot intrebat ce inseamna " iubirea ", ce inseamna cuvintele "te iubesc" ? .. Nu cred ca stiu raspunsul. In dex am gasit asa: "IUBÍRE, iubiri, s. f. Faptul de a (se) iubi; sentiment de dragoste pentru o persoană de sex opus; relații de dragoste; amor, iubit1. ♦ Sentiment de afecțiune (și admirație) pentru cineva sau ceva. – V. iubi. "  .
 Bun, insa eu simt afectiune si pentru un puiut de gaina si pentru un copilas care zambeste pe strada .. Asta inseamna ca ii iubesc? Nu prea cred. 
Cred ca iubirea ar trebui sa te faca fericit, euforic, visator , linistit , implinit .. Dar daca nu te face sa te simti asa inseamna ca nu e iubire? Daca te gandesti non stop la o persoana si simti ca iti ia inima foc insa nu te face sa te simti asa , nu e iubire? Dar ce e? E tot iubire? Exista mai multe tipuri de iubire pentru o persoana de sex opus? Care este 'iubirea adevarata" atunci ?  
Mai cred si ca o persoana care spune ca te iubeste face tot posibilul sa iti fie bine , e alaturi de tine chiar daca gresesti , chiar daca aveti principii diferite , iti dedica timpul lui cu drag , vrea sa fie cu tine , sa te protejeze , sa nu te raneasca. O persoana care spune ca te iubeste nu ar trebui sa ramana indiferenta cand tu te prabusesti si  suferi . Pana si lui Tom ii se facea mila&dor de Jerry . 

Cred ca atunci cand doi oameni sunt implicati intr-o relatie , ambii trebuie sa lupte pentru ea. Nu e de-ajuns un "te iubesc" . Chiar nu e. Iubirea implica compromisuri si daca chiar iubesti le faci fara sa te uiti in spate. 
Aveam o prietena care statea cu prietenul ei care o batea crunt insa spunea ca o iubeste si ca el nu rezista fara ea. Explicati-mi si mie cum putea el sa o iubeasca daca o facea sa sufere atat de tare? Daca ii dadea cu pumnii si picioarele si ii provoca rani? 
Eu nu reusesc sa inteleg iubirea. 

Cate dintre voi ati iubit si ati fost iubite? 


No comments:

Post a Comment

Post Top Ad