Post Top Ad

Marele tur al fondurilor de ten

Am primit acest "tag" de la Moony si mi s-a parut foarte interesant asa ca am vrut sa scriu despre povestea mea si a fondurilor de ten . Pentru mine e amuzant sa vad cum am evoluat din acest punct de vedere.
Primul meu fond de ten ( no name ) l-am avut pe la 13-14 ani si din ce imi aduc eu aminte era cu cel putin 2-3 tonuri mai inchis decat aveam eu nevoie. Nu stiam eu pe atunci ca trebuie sa potrivesti nuantele . ca trebuie sa intinzi bine fondul de ten ca sa nu se vada ca o masca sau ca trebuie sa gasesti fondul de ten potrivit tenului tau. Desigur, ma faceam foarte rar cu el deci nu ma vedea lumea "colorata" decat la sarbatori . In plus tin minte ca era un fond de ten fluid si se intindea ca o crema , deci nu arata foarte penibil (sau asta vreau sa cred acum) . 
Pana pe la 15-16 ani am avut doar fonduri de ten No Name cumparate cu maxim 10 lei iar apoi am dat de Avon. Atunci pentru mine Avon era ceva wow , adica vedeam produsele ca pe ceva calitativ . Prima data am avut un fond de ten de la Color trend insa am vazut ca imi provoaca acnee ( si la vremea aia aveam chiar si fara fond de ten) asa ca l-am lasat balta. In momentul acela am decis ca eu nu am nevoie de fond de ten si ca tenul meu sensibil nu-l tolereaza.
Ei bine, acum urmeaza marturisirea : pana anul acesta eu nu foloseam fond de ten decat la ocazii. Il vedeam ca pe ceva daunator tenului meu (astazi nu ies din casa fara el) .  La inceputul anului vorbeam cu sora fostului meu prieten si ea mi-a spus ca fondul de ten nu e o "fita" ci ceva necesar tenului deoarece il protejeaza de factorii externi . Ea mi-a recomandat un fond de ten dermato-cosmetic si nici nu am stat pe ganduri si am cumparat un fond de ten La Roche Posay . A fost mare saltul de la un fond de ten cu 10 lei la unul cu 70 . Ma dadeam cu el aproape zilnic . La scurt timp am descoperit blogosfera si am avut acces la informatii noi , m-am interesat mai mult de anumite lucruri , de reactia tenului meu , de cum trebuie aplicat fondul de ten etc..
Astazi am ajuns sa am 8 fonduri de ten :La Roche Posay , Vichy , Makeup Atelier , Astor , Flormar si Boots No 7.  Le folosesc in functie de sezon si de cum evolueaza dermatita mea.
Astazi nu reusesc sa inteleg cum indrazneam sa ies din casa fara fond de ten . Pentru mine a devenit necesar , la fel ca rimelul . Sunt mult mai atenta la ce pun pe fata , ce proprietati are , ce nuanta e si pentru ce tip de ten este. Totusi , nu pot sa nu ma intreb cum voi arata la 40 de ani dupa 20 de ani de folosit fond de ten..
Cam atat e "marele meu tur" . Va provoc si pe voi la acest tag, mie mi-a placut .
Voi cum ati inceput? Ce fel de fond de ten folositi acum?
Va pup,
Check Out My Sister's Beauty Fashion Lifestyle Blog

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad