Post Top Ad

Dermatita seboreica.

Am precizat de mai multe ori ca am dermatita seboreica . Dermatita seboreica este o afectiune cutanata caracterizata prin cruste (scuame) albicioase, unsuroase sau uscate. Matreata si scuamele sunt, ambele, forme ale dermatitei seboreice. Nu este contagioasa. Sunt afectate tegumentele scalpului, sprancenelor, fruntii, fetei si ale santurilor nazale. De asemenea, mai poate fi localizata pe pielea din spatele urechilor, in canalul auditiv extern si pe tegumentul trunchiului, in special in dreptul sternului sau in pliurile cutanate.
Sa va spun cum se manifesta la mine : matreata , bubite mici pe fata , in spatele urechilor , exces de sebum [ asta il aveam mereu] si scuame uneori la sprancene. Aici gasiti mai multe informatii daca sunteti interesate .
Am fost si la dermatolog , mi-a dat un tratament destul de scump dar cu care imi trecuse o perioada. Acum a revenit iarasi fiindca a fost primavara si am schimbat samponul [mare greseala!] .
I-am spus mamei mele care e in alta tara ca a revenit si ca mi-am cumparat o crema [Ivadermaseb] insa nu mi-a trecut. Fiindca e grijulie mi-a cumparat ea tratament de acolo si mi l-a trimis in tara , adineauri a ajuns .
Mi-a cumparat un sampon Pirotex DS , o lotiune pentru pielea capului Betnovate si o crema pentru fata Avene Cleanance matifianta . Pe langa toate astea mi-a trimis mai multe mostre Avene pe care ii le daduse farmacista sa vada daca imi sunt bune. Am ramas foarte surprinsa si m-am intrebat daca farmacistele noastre mi-ar fi dat [ in Cluj am dat peste una foarte draguta care mi-a dat cateva mostre insa in Zalau cand am cerut , aia nici nu stia daca se dau sau nu dar mi-a dat una pana la urma. Nu am vrut sa dau iarasi bani fara sa stiu daca imi sunt bune. ]

O sa testez toate produsele sa vad cum reactionez la ele. Momentan folosesc Ivadermaseb, apa termana Ivatherm si Head & Shoulders + un sampon special.
Daca va intereseaza vreun produs o sa fac review , doar sa imi spuneti.
Va pup ,
Laura M.

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad